Kipfilethaasjes met bulgur en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met bulgur en courgette

Kipfilethaasjes met bulgur en courgette

Met salade van babyspinazie en radicchio

Bulgur is een veelzijdig graanproduct met een stevige korrel die vaak van harde tarwe wordt gemaakt. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. De malse kipfilethaasjes die je erbij bakt zijn gemarineerd in tuinkruiden, die goed combineren met de notige smaak van de bulgur.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Pruimtomaat

110 gram

Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade

(Bevat Selderij)

1 tl

Gemalen komijnzaad

40 gram

Babyspinazie en radicchio

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2435 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels16 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Wok
Saladekom

Instructies

Bulgur
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur (zie tip). Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 8 – 10 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de bulgur te snel droog wordt. Roer daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes en snijd de tomaat klein.

Bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 8 – 10 minuten rondom goudbruin. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de courgette en de komijn toe en roerbak 6 – 8 minuten.

Salade maken
4

Scheur ondertussen de babyspinazie & radicchio klein boven een saladekom. Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en meng de dressing met de sla. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng vervolgens de bulgur en tomaat met de courgette in de wok of hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en besprenkel de bulgur met het bakvet van de kip. Serveer met de kipfilethaasjes en de salade.