Bulgur is een veelzijdig graanproduct met een stevige korrel die vaak van harde tarwe wordt gemaakt. De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. De malse kipfilethaasjes die je erbij bakt zijn gemarineerd in tuinkruiden, die goed combineren met de notige smaak van de bulgur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
70 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Pruimtomaat
110 gram
Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade
(Bevat Selderij)
1 tl
Gemalen komijnzaad
40 gram
Babyspinazie en radicchio
150 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur (zie tip). Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 8 – 10 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de bulgur te snel droog wordt. Roer daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes en snijd de tomaat klein.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 8 – 10 minuten rondom goudbruin. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de courgette en de komijn toe en roerbak 6 – 8 minuten.
Scheur ondertussen de babyspinazie & radicchio klein boven een saladekom. Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en meng de dressing met de sla. Breng op smaak met peper en zout.
Meng vervolgens de bulgur en tomaat met de courgette in de wok of hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur over de borden en besprenkel de bulgur met het bakvet van de kip. Serveer met de kipfilethaasjes en de salade.