HelloFresh
Snelle kipshoarma met bulgur

Snelle kipshoarma met bulgur

met tomaat, bladpeterselie en limoen

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 g

Kipshoarma

½ stuks

Limoen

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Pruimtomaat

2 tl

Paprikapoeder

100 g

Snijbonen

170 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Paprika

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

300 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3092 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels16 g
Eiwitten34 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon.Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in parten.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote steelpan of hapjespan.Voeg de knoflook, snijbonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten.Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en de limoenrasp toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Breng de yoghurt op smaak met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout.Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op.Garneer met de yoghurt, de limoenparten en de overige bladpeterselie.