topBanner
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes

Lees meer

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, knoflook en cayennepeper.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

200 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4083 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels7 g
Eiwitten46 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Halveer de cherrytomaten.

2

Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de kippendrijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 6 minuten.

3

Voeg de kookroom en de pesto-vinaigrette toe en roer goed. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken. Voeg de cherrytomaten, de penne en 1 el kookvocht per persoon toe en verwarm nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta pesto met kip over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.