Skip to main content
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui

De kabeljauw is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient hij het MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen vis.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

25 gram

Zure room

100 gram

Pastinaak

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)605 kcal
Energie (kJ)2529 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9 g
Vezels12.2 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bord
Keukenpapier
Aardappelstamper
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Weeg de juiste hoeveelheid pastinaak af en snijd de pastinaak in grove blokjes.
  • Kook de aardappelen en pastinaak in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat deze maaltijd per portie meer dan 250 gram groenten bevat? En dat voor minder dan 650 kilocalorieën!

Spek bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan.
  • Bak de spekblokjes in 2 - 4 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
  • Bak de gesneden rode ui 9 - 12 minuten op middelhoog vuur in het vet van de spekjes. Roer af en toe om (zie Tip).
  • Blus de rode ui af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg eventueel wat honing toe naar smaak. Roer door en zet dan het vuur uit.

Tip: Tijd besparen? Ga terwijl de rode ui bakt alvast verder met de volgende stap.

Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout.
  • Voeg, wanneer de roomboter bruist, de vis toe en bak 1 - 2 minuten aan elke kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de knoflook toe aan de koekenpan en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper en roer de knoflook-spinazie en de crème fraîche door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over de borden.
  • Schep de rode ui over de stamppot.
  • Leg de vis ernaast en garneer met het spek.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, de stofwisseling en voor de groei van kinderen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes