HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFeestelijke Kalfsstoof Met Aardappelpuree
topBanner
Feestelijke kalfsstoof met aardappelpuree

Feestelijke kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en salade

Bourgondisch
Lees meer

De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn en laurier. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard voor een extra mals resultaat.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix

300 gram

Kalfsstoof

1 stuk(s)

Laurierblad

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Biologische ontbijtkoek

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk, Soja, Noten, Ei, Lupine, Sesam)

450 gram

Aardappelpuree

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Ontbijtspek

250 gram

Kastanjechampignons

60 gram

Salademix met erwtenscheuten

Zelf toevoegen

10 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

(Kan bevattenSelderij)

150 ml

Runderbouillon

6 tl

Mosterd

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2254 kJ
Energie (kcal)539 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten27 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels4 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 185 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten. Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon.

3

Voeg de kalfsstoof toe aan de pan met groenten. Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe. Smeer 2 tl mosterd op één kant van elke ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof. Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur. Bak ondertussen de aardappelpuree 20 minuten in de oven.

4

Haal de ontbijtspekplakjes los van elkaar en snijd in stukjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de champignons toe aan de spekjes en bak nog 5 - 6 minuten.

5

Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.

6

Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook. Serveer de aardappelpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.