Skip to main content
Farfalle in romige paddenstoelensaus
Farfalle in romige paddenstoelensaus

Farfalle in romige paddenstoelensaus

Met hazelnoten, gerookt paprikapoeder en dragon

3.9
(1,2K)

Voor dit pastagerecht maak je een klassieke, romige paddenstoelensaus met een onverwacht ingrediënt: gerookt paprikapoeder. Dit geeft de saus een diepe smaak die goed past bij de het nootachtige van de paddenstoelen.

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Prei

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

5 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

3 el

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)757 kcal
Vetten39 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Farfalle koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Veeg ondertussen de gemengde paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd de paddenstoelen in plakken. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 4 – 5 minuten op hoog vuur. Bak de knoflook de laatste 30 seconden mee. Schep beide uit de pan en bewaar apart. Voeg de helft van de wittewijnazijn toe, roer eventuele aanbaksels los en laat het vocht verdampen.

Prei bakken
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de prei in 6 – 8 minuten zacht op middellaag vuur. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut. Hak ondertussen de geroosterde hazelnoten grof. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en snijd de blaadjes fijn.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche, de overige wittewijnazijn, 2 el water per persoon en de helft van de paddenstoelen toe aan de koekenpan. Roer goed en laat 1 minuut zachtjes koken, of langer als de saus te dun is. Voeg vervolgens de farfalle toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout (zie tip).

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige paddenstoelen, de hazelnoten en de dragon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders