Skip to main content
Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus
Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus

Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus

met witte kaas, citroen en puntpaprika

4.3
(308)

Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Ui

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2658 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten79.3 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels10.8 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.1 g
Potassium135.9 mg
Calcium20.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot met de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en houd apart.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de puntpaprika in reepjes.

Weetje: Puntpaprika bevat naast vitamine C ook veel vitamine E. Deze antioxidant zit ook in zonnebloemolie, volkorenproducten, noten, zaden en groene groenten.

Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de puntpaprika 4 - 6 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de suiker en de kerstomaten toe, breng aan de kook en laat sudderen tot verder gebruik. Breng op smaak met peper en zout.
Garnalen bakken
3
  • Hak de peterselie fijn.
  • Snijd de citroen in kwarten.
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met het paprikapoeder 2 - 3 minuten.
  • Knijp 1/4 citroen per persoon over de garnalen en roer de helft van de peterselie erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Schep de parelcouscous door de tomatensaus en voeg de Siciliaanse kruiden toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de parelcouscous op diepe borden.
  • Leg er de garnalen op en verkruimel er de witte kaas over.
  • Garneer met de overige peterselie en serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders