Skip to main content
Kip-enchilada's en pikante nacho's met avocadodip
Kip-enchilada's en pikante nacho's met avocadodip

Kip-enchilada's en pikante nacho's met avocadodip

met tomatensalsa, zure room en frisse salade

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat: Tarwe)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

40 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4126 kJ
Energie (kcal)986 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten82.2 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels16.3 g
Eiwitten41.3 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Ovenschaal
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Voeg het kipgehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak het kipgehakt in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap. 

Enchilada's maken
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Rol de tortilla's op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de helft van de kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
  • Leg de tortillachips in een tweede ovenschaal, strooi de overige kaas erover en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven, of tot de kaas gesmolten is. 
Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met de overige ui en 1/2 tl witte baslamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vlak voor serveren de sla en de overige mais toe aan de saladekom en meng met de vinaigrette.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room. 
  • Verdeel de tomatensalsa en avocadodip over de tortillachips en serveer ernaast. 

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla