In dit gerecht worden sperziebonen gecombineerd met varkenshaaspuntjes, pikante uienchutney en bulgur. Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, en is rijk aan vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Volkoren bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Tomaat
40 gram
Pikante uienchutney
(Bevat Sulfiet)
110 gram
Varkenshaaspuntjes
½ tl
Paprikapoeder
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als het te snel droog wordt. Roer de korrels met een vork los en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 cm. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de sperziebonen, de paprika en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaat en de helft van de pikante uienchutney toe.
Voeg vervolgens de gekookte bulgur toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Verdeel de bulgur en de varkenshaaspuntjes over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.