Varkenshaaspuntjes met bulgur, sperziebonen, paprika en pikante uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaaspuntjes met bulgur, sperziebonen, paprika en pikante uienchutney

Varkenshaaspuntjes met bulgur, sperziebonen, paprika en pikante uienchutney

Avec des haricots verts, du poivron et du chutney d’oignon piquant

In dit gerecht worden sperziebonen gecombineerd met varkenshaaspuntjes, pikante uienchutney en bulgur. Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, en is rijk aan vezels.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

110 gram

Varkenshaaspuntjes

½ tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3017 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers27.7 g
Vezels16 g
Eiwitten36 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als het te snel droog wordt. Roer de korrels met een vork los en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 cm. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.

Knoflook fruiten
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de sperziebonen, de paprika en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de tomaat en de helft van de pikante uienchutney toe.

Op smaak brengen
4

Voeg vervolgens de gekookte bulgur toe en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur en de varkenshaaspuntjes over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.