Skip to main content
Eenpansspaghetti met tomatensaus

Eenpansspaghetti met tomatensaus

met zelfgemaakte kruidenroomkaas

4.2
(2,2K)

Je maakt deze pasta af met zelfgemaakte kruidenroomkaas. Deze bereid je met roomkaas en verse oregano en basilicum.

Labels:
Eenpansgerecht
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse basilicum en oregano

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2572 kJ
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels8.3 g
Eiwitten24.7 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid 250 ml bouillon per persoon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Pasta koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel.
  • Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan.
  • Voeg de gesneden tomaat, tomatenblokjes, Siciliaanse kruiden en bouillon toe en kook, afgedekt, 5 minuten. Kook daarna nog 5 - 7 minuten zonder deksel. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt. Breng op smaak met peper en zout.
Kruidenroomkaas maken
3
  • Snijd de oregano en het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de helft van de oregano met de helft van het basilicum en de roomkaas.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de parmigiano reggiano met een grove rasp. 
Serveren
4
  • Schep de spaghetti in diepe borden.
  • Garneer met de kruidenroomkaas, de parmigiano reggiano, de overige oregano en het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders