topBanner
Eenpanspasta kip Alfredo

Eenpanspasta kip Alfredo

met broccoli en Italiaanse kaas

Lees meer

Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

150 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja)

400 gram

Broccoli

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

800 ml

Water

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 stuk(s)

Kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3768 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels9 g
Eiwitten51 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon met per persoon 400 ml water en 1/2 bouillonblokje. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.

2

Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kippenbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 14 - 16 minuten op laag vuur, of totdat de pasta gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

3

Voeg in de laatste 10 - 12 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

4

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.