topBanner
Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei

Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei

met extra rode puntpaprika, spinazie en cashewnoten

Extra Groente
Lees meer

Niet alle kokosmelk en rijst gebruikt? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:NotenPinda'sSelderijMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 tl

Gemalen kurkuma

170 gram

Pandanrijst

40 gram

Gebrande cashewnoten

(BevatNoten, Pinda's)

10 gram

Kokosrasp

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

400 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4263 kJ
Energie (kcal)1019 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal beide uit de pan en bewaar apart.

4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en puntpaprika toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan met curry, laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashewnoten en de kokosrasp. Serveer met het gebakken ei.