Skip to main content
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas
Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

Double veggie - Quiche met broccoli en oude kaas

met salade als extra van radijs, appel en gemengde sla

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

65 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.6 snufje

Nootmuskaat

65 gram

Rode kerstomaten

⅓ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten)

40 gram

Slamix: spinazie, rucola en snijbiet

½ stuk(s)

Appel

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1179 kcal
Energie (kJ)4933 kJ
Vetten82.6 g
waarvan verzadigd36.3 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels9.3 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Rasp
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Weeg de broccoli af en snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in nog kleine blokjes (zie Tip). Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de blaadjes van de radijs en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

Tip: Snijd de broccoli goed klein, zodat hij makkelijk over de quiche verdeeld kan worden en op tijd gaar is.

Koken en bakken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper (s) 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur, zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en zet apart. Laat de groenten afkoelen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de slagroom. Voeg de gedroogde oregano en de helft van de oude kaas toe. Rasp vervolgens een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de kom. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng deze samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

Salade maken
5

Bekleed je bakvorm of ovenschaal met bakpapier (zie Tip). Bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de rest van de oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is. Meng in een saladekom per persoon: 1tl mosterd, 1tl wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de radijs, appel en slamix toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Geen bakpapier in huis? Je kunt de bakvorm of ovenschaal ook invetten met 1/4 el olijfolie per persoon.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden. Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en kerstomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en kerstomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse pikante mayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, patatjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en patatjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rode-koolsalade, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met wokgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

Andijviestoemp met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

Broccoli-spitskoolstoemp met uiensaus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

Curry-rijstbowl met zoete-pikante chilisaus en spiegelei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met patatjes

Kipburger met patatjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken patatjes, wortel en verse kruiden