Double protein - Dubbele portie kabeljauw met botersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Dubbele portie kabeljauw met botersaus

Double protein - Dubbele portie kabeljauw met botersaus

met prei, sperziebonen en kappertjes

Vis in bloem met een botersausje van peterselie en citroen noemt men ook wel à la meunière - wat letterlijk op de wijze van de molenaarsvrouw betekent.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Sjalot

3 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

2 el

Bloem

2 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2733 kJ
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten26.7 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kom
Bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in de lengte in rolletjes van 10 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Groenten garen
2

Meng de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de knoflook en de helft van de sjalot 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart. De groenten mogen afkoelen.

Vinaigrette mengen
3

Maak in een kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Meng met de overige rode ui en breng op smaak met peper en zout. Hak de bladpeterselie fijn.

Kabeljauw bakken
4

Strooi 2 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kabeljauw door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de kabeljauw.

Botersaus maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw op hoog vuur. Bak de kappertjes 2 - 3 minuten en wacht tot de boter lichtbruin en schuimig is. Schenk de gesmolten boter met kappertjes over de kabeljauw.

Serveren
6

Meng de vinaigrette naar smaak met de sperziebonen en prei. Verdeel de groenten over de borden met kabeljauw. Serveer de kabeljauw met de geroosterde aardappelen.