Je garneert deze maaltijd met tuinkers; een klein plantje met een pittige smaak. Mocht je na deze maaltijd nog tuinkers over hebben, gooi het dan niet weg. Dit kiemplantje is namelijk ook erg lekker op een broodje kaas of hummus. Tuinkers groeit snel en is daarom erg geschikt om in de keuken te planten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 el
Tuinkers
200 gram
Bloemkool
10 gram
Rozijnen
1 stuk(s)
Doradefilet met huid
1 el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
1 el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de aardappel, afgedekt, 10 minuten. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan en leg op een bakplaat met bakpapier. Bewaar de pan met kookvocht.
Snijd of pers ondertussen de knoflook. Knip de tuinkers los. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de stam klein. Kook de bloemkool, 10 minuten, in dezelfde pan. Giet daarna af.
Besprenkel de aardappelblokjes met de olijfolie, knoflook en peper en zout naar smaak. Bak 15 minuten in de oven.
Stamp ondertussen de bloemkool met een pureestamper fijn tot een hele grove puree. Voeg de rozijnen, mosterd en de helft van de roomboter toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de tuinkers toe aan de bloemkool en houd afgedekt warm.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de doradefilet 3 - 4 minuten aan elke kant, keer halverwege om en bak het vel krokant.
Verdeel de bloemkoolpuree en aardappelblokjes over de borden, schep de vis erop en garneer met de overige tuinkers.