Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Gemberpuree
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Venkel
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
90 ml
Kokosmelk
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Pitabroodje
(Bevat Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Gele currykruiden
25 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
½ el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snipper de ui. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
Tip: Je verwarmt de oven voor om de pitabroodjes af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de pitabroodjes te verwarmen in een broodrooster of bak 1 - 2 minuten per kant in een pan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gemberpuree en rode peper 1 minuut (zie Tip). Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
Tip: Gebruik een sauteerpan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere sauteerpannen.
Voeg de ui en venkel toe en bak nog 3 - 5 minuten. Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Kook de saus 3 - 4 minuten zonder deksel. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8 - 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie Tip). Haal, als het geheel te nat blijft, halverwege het deksel van de pan zodat overtollig vocht kan verdampen.
Tip: De eieren zijn gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooiers nog zacht zijn. Als je meer van harde dooiers houdt, kun je de eieren langer garen.
Bak ondertussen het pitabrood 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de feta boven een kleine kom.
Verdeel de groentencurry en eieren over de borden en garneer met de feta. Serveer met het pitabrood en knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de groentencurry.
Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.