Skip to main content
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk

Gemberpuree combineert de uitgesproken, aromatische smaak van verse gember met kant-en-klaar gemak. Perfect voor snelle maaltijden!

Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

125 ml

Kokosmelk

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Witte langgraanrijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2899 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten84.7 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels5.9 g
Eiwitten20.5 g
Zout1.5 g
Potassium369 mg
Calcium18.8 mg
Iron0.6 mg
Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de vadouvan 1 minuut.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, ui en paprika toe en bak 1 - 2 minuten.
Curry maken
3
  • Blus af met de wittewijnazijn. Roer de kokosmelk en de zoete Aziatische saus erdoor. Verlaag het vuur en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en de koriander fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en laat 3 - 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de curry en de overige tomaat erbovenop.
  • Garneer met de koriander en serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders