Skip to main content
Garnalen in kruidige kokossaus
Garnalen in kruidige kokossaus

Garnalen in kruidige kokossaus

met broccolirijst en courgette

4.3
(236)

Een gerecht vol groenten! De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen!

Labels:
Famille
Allergenen:
Vis
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

150 gram

Broccolirijst

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

125 ml

Kokosmelk

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2998 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd20.5 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels7.6 g
Eiwitten24.8 g
Zout3.7 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 3 minuten.
  • Bak de ui en de helft van de: knoflook, gemberpuree en sambal 1 minuut.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en kokosmelk toe en dek de pan af. Laat 8 minuten zachtjes koken.
  • Haal het deksel van de pan en kook 2 minuten verder.
Garnalen bakken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de overige: knoflook, gemberpuree en sambal 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de groenten en garnalen met saus over de rijst.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders