Garnalen op z'n Mexicaans met limoen-korianderrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen op z'n Mexicaans met limoen-korianderrijst

Garnalen op z'n Mexicaans met limoen-korianderrijst

met tomatensaus en tortillachips

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes

¼ stuk(s)

Limoen

40 gram

Bieten-tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3064 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten93.2 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels5.8 g
Eiwitten20.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Kom
•Pan met deksel
•Keukenpapier
•Wok of hapjespan
•Vork

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middellaag vuur. Voeg de rijst en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de pan, roer goed en bak 1 minuut.
  • Voeg 200 ml water per persoon toe aan de pot en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur. Laat afgedekt staan tot serveren.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng in een kom met de knoflook en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon.
Garnalen bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan heet is, de garnalen toe en bak 1 - 2 minuten per kant. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart. 
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de pan van de garnalen op middelhoog vuur, voeg de ui toe en fruit 2 minuten.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen! 

Saus maken
3
  • Voeg de verse tomaat toe aan de pan met ui en bak 2 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon: 1/4 pak tomatenblokjes en 1/2 tl suiker toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
  • Rasp ondertussen de schil van de limoen. Snijd de limoen in 4 partjes. Hak de koriander grof.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de rijst. Voeg de limoenrasp en koriander naar smaak toe en roer de rijst voorzichtig door met een vork. Proef en breng op smaak met zout. 
Serveren
4
  • Meng de garnalen door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de tomatensaus met garnalen eroverheen. 
  • Garneer met de eventuele overige limoenpartjes en serveer de tortillachips ernaast.