Skip to main content
Couscoussalade met tonijn

Couscoussalade met tonijn

met verse kruiden, olijven en kappertjes

4.1
(824)

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Volkoren couscous

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

¾ tl

Paprikapoeder

125 gram

Rode kerstomaten

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse basilicum, bladpeterselie en munt

1 blik(ken)

Tonijn in olie

(Bevat: Vis)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2307 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.1 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
  • Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 100 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Groenten bakken
2
  • Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en uienringen 1 minuut aan.
  • Voeg de paprika en 1/4 zakje paprikapoeder per persoon toe en bak nog 6 - 8 minuten.
Tonijn bereiden
3
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de citroen in 2 parten per persoon.
  • Pluk de munt- en basilicumblaadjes van de takjes. Snijd de munt- en basilicumblaadjes en de bladpeterselie zeer fijn.
  • Meng in een grote kom de kruiden met de tonijn (inclusief de olie). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tonijn veel eiwitten bevat? Eiwitten helpen niet alleen bij het opbouwen van spiermassa, maar zijn eigenlijk de bouwstoffen voor je hele lichaam. Daarnaast zorgen eiwitten voor een lang verzadigd gevoel.

Salade maken
4
  • Hak de olijven en de kappertjes grof.
  • Voeg aan de kom met de tonijn de zwarte balsamicoazijn, couscous, cherrytomaten, gebakken groenten, rucola, olijven en kappertjes toe en meng goed door.
  • Verdeel de salade over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Serveer de citroenparten erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders