Skip to main content
Winterse parelcouscous met champignons en gruyère
Winterse parelcouscous met champignons en gruyère

Winterse parelcouscous met champignons en gruyère

À la roquette et aux noix

4.3
(476)

De gruyèrekaas die je aan de parelcouscous toevoegt, maakt het gerecht vol en romig. De champignons combineren lekker met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het nodig heeft om alles in balans te brengen. Echt comfortfood als je het ons vraagt!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

175 gram

Champignons

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

12 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur.

5

Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders