
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook
met spinazie, wortel, witte kaas en gebrande amandelen
Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
75 gram
Wortelschijfjes
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Biefstukreepjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Rodewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot (zie Tip).
- Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar en giet af.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

- Verhit 1/2 el olijfolie in een sauteerpan met deksel. Fruit de ui en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix per persoon 1 minuut.
- Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 5 minuten stoven.
- Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel, afgedekt, nog 3 minuten op middelhoog vuur.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

- Verhit per persoon: 1/2 el boter en 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflook in 1 minuut rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de amandelen grof.
- Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.

- Snijd de citroen in partjes.
- Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous.
- Verbrokkel de witte kaas erboven.
- Garneer met de amandelen en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de citroenpartjes.