Skip to main content
Parelcouscous met gekruide heekfilet en venkel
Parelcouscous met gekruide heekfilet en venkel

Parelcouscous met gekruide heekfilet en venkel

Avec des chicons et du fromage frais aux fines herbes

4.1
(1,6K)

Een zacht en romig gerecht met zoete venkel en milde kruiden-roomkaas. Je serveert het gerecht met heekfilet. Wist je dat deze wel 140 cm groot en 15 kg zwaar kan worden? De heek is een roofvis en jaagt op haring, ansjovis, sprot en makreel.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Witlof

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat: Vis)

1 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2666 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Kook 175 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de parelcouscous en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in smalle repen
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in smalle repen. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen van 1 cm.

Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in repen van 1 cm
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel, voeg de knoflook, venkel en witlof toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 50 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg in de laatste minuut de kruidenroomkaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de kant zonder vel met paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de kant met vel. Bestrooi de kant zonder vel met paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Bak daarna 2 minuten op de andere kant.

Serveer met de gebakken heekfilet
5

Voeg de parelcouscous bij de groenten en verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de gebakken heekfilet.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders