Nieuw ingrediënt in je box! Haverroom is lactosevrij en duurzamer dan z'n dierlijke variant. Met een milde, romige smaak is het een perfect plantaardig alternatief.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten: Selderij)
75 ml
Oatly kookhaver bio
(Bevat: Gluten, Haver)
90 gram
Penne
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in halve maantjes.
Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de Oatly kookhaver, de zwarte balsamicoazijn en de Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?
Breng ondertussen water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.
Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de pasta over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.