Skip to main content
Courgette-aardappelomelet met salade van komkommer en pecannoten

Courgette-aardappelomelet met salade van komkommer en pecannoten

Bestrooid met de Italiaanse klassieker: grana padano

3.4
(1,6 k)

Het omdraaien van de courgette-omelet kan voor de minder ervaren koks onder ons best een pittige klus zijn. Heb je nog niet zo vaak een omelet omgekeerd? Gebruik dan een bord als hulpmiddel: schuif de omelet uit de pan op het bord, houd de pan op de kop boven het bord en draai het geheel om.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Œuf
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre à chair ferme

½

Courgette

2

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

50 g

Grana Padano râpé

(Contient: Œuf, Lait (contient du lactose))

1 cc

Origan séché

Concombre

40 g

Salade mixte

10 g

Noix de pécan

(Contient: Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

25 ml

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cs

Huile d'olive

1 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories688 kcal
Énergie (kJ)2878.6 kJ
Graisses42 g
Graisses saturées12 g
Glucides42 g
Fibres alimentaires5 g
Protéines33 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Bol
Bol à salade

Instructions

1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (milva). Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat goed zonder deksel uitstomen.

Snijd de courgette klein.
2

Rasp of snijd ondertussen de courgette klein. Kluts de eieren in een kom en meng met de melk en ⅔ deel van de grana padano. Voeg de oregano toe en breng op smaak met peper en zout.

Bak de aardappelen en courgette.
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan of hapjespan (zie tip) en bak de aardappelblokjes 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak nog 1 minuut.

Bak de omelet.
4

Giet vervolgens het eimengsel in de pan. Bak de omelet op middellaag vuur 5 minuten, of tot deze aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de omelet om. Bak de omelet nog 3 minuten aan de andere kant en bestrooi de omelet met de overige grana padano.

5

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in plakken en meng samen met de slamelange in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout en voeg toe aan de saladekom. Verdeel de pecannoten over de salade.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Snijd de courgette-aardappelomelet in parten, verdeel over de borden en serveer met de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes