Skip to main content
Runderlende met zwarte pepersaus
Runderlende met zwarte pepersaus

Runderlende met zwarte pepersaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen

Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd55 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Entrecote

250 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Zure room

25 gram

Spekreepjes

100 gram

Zwartepepersaus

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

2 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)910 kcal
Energie (kJ)3809 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12 g
Vezels17 g
Eiwitten46 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Kleine kom
Steelpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de runderlende en de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 6 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Dep ondertussen de runderlende droog met keukenpapier en wrijf in met peper, zout en de Italiaanse kruiden.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de runderlende al een halfuur tot een uur voor het koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Kruidenboter mengen
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van het takje en snijd fijn. Maak in een kleine kom een kruidenboter van de rozemarijn en per persoon: 1 el roomboter, 1/3 van de knoflook, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven.

Saus maken
3

Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel. Hergebruik de pan van de aardappelen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de sperziebonen 6 – 8 minuten en de wortelblokjes 10 – 12 minuten in aparte pannen. Giet af en bewaar wat kookvocht. Verwarm de pepersaus op laag vuur in een steelpan. Voeg eventueel nog wat vers gemalen peper toe aan de saus.

Runderlende bereiden
4

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de runderlende in de koekenpan. Bak 1 minuut per kant. Haal de runderlende uit de pan, leg in een andere ovenschaal en bak 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip). Bewaar de koekenpan met bakvet.

Tip: Houd je niet zo van rosé vlees? Bak het dan iets langer in de pan en/of laat het wat langer garen in de oven.

Groenten afmaken
5

Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 3 - 4 minuten. Voeg dan de sperziebonen en de overige knoflook toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de crème fraîche en de mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het bewaarde bakvet om het wat smeuïger te maken.

Serveren
6

Snijd de runderlende tegen de draad in, in dunne plakken (zie Tip). Verdeel de runderlendeplakken over de borden en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kleine kom zodat iedereen deze naar wens kan toevoegen.

Tip: Als je goed naar het vlees kijkt, zie je dat er groeven in zitten. Leg de runderlende zo neer dat de groeven horizontaal lopen en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met patatjes, hummus en tomatensalade
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus