HelloFresh
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

20 minuten
Lees meer

Viva l'Italia! Wij nemen je met de intense smaak van de rode pesto in dit gerecht mee naar Italië. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De veldsla en het vers basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Sjalot

1 stuks

Rode paprika

2 stuks

Tomaat

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3638 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.5 g
Eiwitten23 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden en koken
Snijden en koken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes. • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
Groenten bakken
2

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Pasta en salade mengen
Pasta en salade mengen
3

• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.