Dit is een combinatie van zoete biet en peer met zilte geitenkaas, pittige rucola en walnoten. De peer en biet bak je in de oven waardoor ze een geroosterde smaak krijgen die goed samengaat met de conchiglie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
stuk(s)
Peer
gram
Gekookte rode bieten
gram
Conchiglie
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)
stuk(s)
Knoflookteen
gram
Champignons
gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
el
Zwarte balsamicoazijn
el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Snijd de peer en rode biet in dunne parten.
Verdeel de peer en rode biet over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de conchiglie, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel (zie tip). Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 – 5 minuten. Voeg de conchiglie en 2 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de rucola toe.
Verdeel de overige rucola over de borden en schep de conchiglie erop. Verdeel de peer, bieten en geitenkaas over de conchiglie (zie tip) en garneer met de walnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn.