Skip to main content
Entrecote met cranberrysaus
Entrecote met cranberrysaus

Entrecote met cranberrysaus

met aardappelgratin, spruiten, spekreepjes en pecannoten

KOOKPLAN

Eerder op de dag:

  • Entrecote dichtschroeien
  • Saus maken
  • Groenten koken

20 - 25 minuten voor het opdienen:

  • Aardappelgratin bakken
  • Entrecote garen
  • Groenten en spekreepjes afwerken
  • Saus opwarmen en afwerken
Allergenen:
Selderij
Pecannoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Entrecote

30 gram

Kalfsjus

(Bevat: Selderij)

40 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Pastinaak

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Wortelschijfjes

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

190 gram

Aardappelgratin

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

45 gram

[Plantaardige] boter

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5129 kJ
Energie (kcal)1226 kcal
Vetten74.6 g
waarvan verzadigd37.7 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers38.5 g
Vezels18.5 g
Eiwitten55.3 g
Zout3.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium309 mg
Calcium42.8 mg
Iron15.5 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Grote pan
Large Frying Pan

Instructies

Aardappelgratin maken
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de pastinaak in staafjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het plastic van het bakje en bak de aardappelgratin 20 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt.
Entrecote bakken
2
  • Verhit 1/3 van de boter in een pan op hoog vuur. Bak de entrecote 2 - 3 minuten per kant aan en leg vervolgens in een ovenschaal. 
  • Strooi de helft van de verse rozemarijn eroverheen en bak de entrecote in de oven (zie hieronder voor de exacte baktijd).
  • Dek de entrecote daarna af met aluminiumfolie en laat rusten tot serveren.

150 g: 4 - 5 minuten
300 g: 6 - 8 minuten
450 g: 9 - 12 minuten
600 g: 10 - 13 minuten

Groenten koken
3
  • Breng water aan de kook in een grote pot met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pastinaak, spruiten en wortelschijfjes, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet af en bewaar apart.
  • Verhit opnieuw 1/3 van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de spruiten, wortelschijfjes, knoflook, pastinaak, tijm, gedroogde rozemarijn en de helft van de honing 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
4
  • Verhit dezelfde pan van de entrecote op middelhoog vuur. Bak de sjalot en de overige verse rozemarijn 2 - 3 minuten. Blus af met de balsamicoazijn.
  • Voeg de cranberrychutney, de kalfsjus en de aangegeven hoeveelheid water toe. Meng goed, laat 2 minuten zachtjes indikken en zet het vuur uit.
  • Roer kort voor serveren de overige boter erdoor.
  • Haal de rozemarijn uit de saus en breng op smaak met peper en zout.
Spekreepjes bakken
5
  • Verhit een andere pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de pecannoten en de overige honing toe en bak nog 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. 
Serveren
6
  • Leg de spekreepjes en pecannoten bovenop de groenten.
  • Garneer de aardappelgratin met de peterselie.
  • Snijd de entrecote, tegen de draad in, in sneetjes. Leg op een serveerschaal en garneer met de rozemarijn. 
  • Serveer de cranberrysaus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

Foccacia met mozzarella en gegrilde groenten

met basilicum-mayonaise, aardappelpartjes en frisse salade
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rode kool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel