HelloFresh
topBanner
Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst

Gemarineerde varkensreepjes met Chinese rijst

Met ham, omelet en pittige zoetzure komkommer

Lees meer

Het geheim van goede gebakken rijst is dat de rijst niet te nat moet zijn wanneer je deze bakt. De rijst kleeft dan aan elkaar en het resultaat is een plakkerige massa. Lees voor het koken onze tip op de achterkant om dit te voorkomen. De friszure komkommer vormt een smakelijke balans met het hartige van de varkenshaas.

Labels:Family
Allergenen:EiPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

220 g

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

170 g

Witte rijst

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Komkommer

200 g

Prei

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

15 g

Achterham

40 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

3 tl

Wittewijn- of rijstazijn

Zelf toevoegen

2 el

Ketjap

3 tl

Suiker

2 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels6 g
Eiwitten45 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Koekenpan
Wok
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkensreepjes met de knoflook, de ketjap, 1 tl suiker per persoon en de helft van de olijfolie. Laat minimaal 15 minuten marineren. Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat volgens de tip droogstomen en afkoelen.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

3

Snijd ondertussen de prei in de lengte in vieren en vervolgens klein. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de prei 10 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm.

4

Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met prei naar middelhoog, schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de ham en de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde varkensreepjes 4 – 6 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof.

6

Verdeel de gebakken rijst over de borden en schep de varkensreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.