Skip to main content
Vegetarische chili
Vegetarische chili

Vegetarische chili

Met ananas-salsa en een tortilla

Chili con carne is niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Ondanks dat je de chili vandaag zonder vlees maakt, bevat het gerecht toch veel eiwitten, in de vorm van rode kidneybonen. De ananas-salsa die je erbij serveert geeft het een friszoet tintje.

Labels:
Calorie Smart
Végé
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

⅓ stuk(s)

Ananas

2.5 gram

Verse bladpeterselie

½ blik(ken)

Bonen

1 tl

Gemalen kaneel

1 tl

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Bruine tortilla

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2176 kJ
Energie (kcal)520 kcal
Vetten13 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers29.1 g
Vezels18 g
Eiwitten22 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Snijd de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snijd in kleine blokjes. Snijd daarna 1/3 van de benodigde ananas zeer fijn voor de salsa. Snijd de verse bladpeterselie fijn en laat de kidneybonen uitlekken.

Mengen
2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, en bak de kaneel en de Mexicaanse kruiden 1 minuut of tot ze beginnen te geuren. Voeg de olijfolie toe en fruit de helft van de rode peper, knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomatenblokjes, de grote blokjes ananas en de kidneybonen toe. Verkruimel er ¼ groentebouillonblokje per persoon boven en bak nog 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
3

Blus de chili af met de zwarte balsamicoazijn en bak al roerend nog 3 minuten. Verlaag het vuur, dek af, en laat nog 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen. Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ananas met de helft van de rode peper en de helft van de bladpeterselie. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Bewaar apart.

Tortilla's verwarmen
4

Verwarm ondertussen de tortilla's 5 – 7 minuten in de oven.

Zure room mengen
5

Roer de helft van de zure room door de chili en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de vegetarische chili over de borden. Garneer met de salsa, de overige zure room en de overige bladpeterselie. Serveer met de tortilla.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes