Stirfry met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stirfry met vegetarische shoarma

Stirfry met vegetarische shoarma

met noedels en gomasio

Deze vegetarische shoarma heeft niet alleen dezelfde structuur als vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen zoals eiwitten, ijzer en vitamine B12!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Soja
Gerst
Tarwe
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

1 el

Honing

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2890 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers31.9 g
Vezels7.6 g
Eiwitten26.5 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in ruime pot met deksel voor de noedels.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische shoarma 5 - 6 minuten.
  • Voeg de laatste minuut 1 el honing per persoon toe en bak mee. Haal de shoarma uit de pan en bewaar apart.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 8 partjes.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of sauteerpan op hoog vuur. Voeg de knoflook en groenten toe en bak 6 - 8 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. 
  • Bewaar wat van het kookvocht en giet de noedels af. Spoel de noedels af met koud water zodat ze niet verder garen en niet aan elkaar blijven plakken.
Mengen
3
  • Voeg de noedels, shoarma, sesamolie, zoete Aziatische saus, sambal en 1/2 el sojasaus per persoon toe aan de groenten.
  • Meng alles goed en bak nog 1 minuut. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen.
  • Garneer met de gomasio.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.