Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met olijfolie met truffelaroma, courgette, walnoten en pecorino

Deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina- en Peranzana-olijven. Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Walnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

¼ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2791 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten65.7 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels12.7 g
Eiwitten23.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Orzo bereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de boter in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesnipperde ui en de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Giet de bouillon erbij, en laat, afgedekt 10 - 12 minuten koken op laag vuur. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog lijkt.
Walnootstukjes roosteren
2
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Snijd de champignons in kwarten en de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de courgette en champignons 4 - 6 minuten.
Afmaken
3
  • Voeg de lente-ui toe aan de groenten en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gebakken groenten toe aan de orzo, samen met de helft van de pecorino.
  • Meng goed en kook nog 2 minuten.
Serveren
4
  • Serveer de orzo met groenten op borden.
  • Garneer met de geroosterde walnoten en de overige pecorino.
  • Besprenkel tenslotte de truffelolie eroverheen.