Skip to main content
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met lamsworstjes als extra

4.0
(70)

Shakshuka is een van onze favoriete gerechten. Je kunt met dit gerecht alle kanten op, door bijvoorbeeld te variëren met de soort kaas of vlees toe te voegen. In deze variant hebben we gekozen voor geitenkaas en lamsmerguezworstjes. De geitenkaas maakt het extra smeuïg – perfect om je broodje in te dippen.

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Sesamzaad
Tarwe
Rogge
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Meerzadenbaguette

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Tarwe, Rogge, Gerst Kan bevatten: Ei, Soja, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

2 stuk(s)

Lamsworstjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4950 kJ
Energie (kcal)1183 kcal
Vetten73 g
waarvan verzadigd28.6 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15 g
Vezels14 g
Eiwitten51 g
Zout3.2 g
Oven
Wok
Deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de krulpeterselie fijn.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Worstjes bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de lamsworstjes in 6 – 8 minuten bruin en gaar. Bak de meerzadenbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Serveer met de lamsworstjes en de meerzadenbaguette. Garneer met de overige krulpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders