Skip to main content
Caserecce met bloemkool-roomsaus en champignons
Caserecce met bloemkool-roomsaus en champignons

Caserecce met bloemkool-roomsaus en champignons

4.0
(2,6K)

Dit pastagerecht heeft een bijzondere saus. De roomsaus bestaat namelijk niet uit room, maar uit bloemkool, opgefrist met een schepje crème fraîche. De combinatie van de zachte caserecce en champignons met de romige saus zorgen voor een heerlijke smaak.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Bloemkool

90 gram

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

1 el

Broccocress

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

15 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

3 el

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

⅕ stuk(s)

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2887 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten73 g
Vezels14 g
Eiwitten23 g

Benodigdheden

Staafmixer of blender
Schuimspaan
Pan met deksel
Wok
Hapjespan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de bloemkool en caserecce. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel klein. Kook de bloemkool, afgedekt, 10 minuten. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan en bewaar in een blender of hoge kom. Voeg daarna de caserecce toe aan de pan met deksel en kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken. Knip de brocco cress los. Hak de hazelnoten grof.

3

Verwarm 2 el water per persoon in een wok of hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat al roerende oplossen. Voeg de bouillon, helft van de kaas en crème fraîche bij de bloemkool. Bewaar apart.

4

Verhit dezelfde wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de hazelnoten. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. op laag vuur. Voeg de champignons en tijm toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten op hoog vuur.

6

Pureer ondertussen de bloemkool tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg de saus en caserecce toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de brocco cress, overige kaas en hazelnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders