Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
30 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipgyros
20 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
40 gram
Avocadodip
½ stuk(s)
Gele biet
â…“ el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Breng water aan de kook in een andere ruime pot met deksel voor de gele biet. Schil de gele biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de gele biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Scheur ondertussen de slamix klein. Snijd de komkommer in dunne schijfjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is.
Meng in een saladekom de bulgur, de gele biet, de slamix en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.
Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de komkommerschijfjes en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne en de avocadodip.