Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

100 gram

Biefstukpuntjes

50 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2724 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.1 g
Eiwitten35 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bulgur bereiden
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bereiden
2

Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de paprika, rode ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.

Kruidenmarinade maken
3

Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, het basilicum, de bladpeterselie en de rest van de knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.

Peultjes meebakken
4

Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes (zie Tip). Bak de peultjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de paprika en ui.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes die je er makkelijk kan aftrekken bij het wegsnijden van de uiteinden.

Biefstukpuntjes bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen (zie Tip).

Tip: Let op dat je de biefstukpuntjes niet te lang bakt - dit kan het vlees taai maken.

Serveren
6

Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.

Tip: Wist je dat deze maaltijd de helft van de ADH vezels bevat? Vezelrijk eten levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.