HelloFresh
topBanner
Bulgursalade met biefstukpuntjes

Bulgursalade met biefstukpuntjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Lees meer

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:Balans
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Rode puntpaprika

2 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

10 g

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Biefstukpuntjes

100 g

Peultjes

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2640 kJ
Energie (kcal)631 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels15 g
Eiwitten34 g
Cholesterol0 mg
Zout7.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in15 - 17 minuten droog. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de rode puntpaprika in ringen en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de puntpaprika, rode ui en de helft van de knoflook 14 - 16 minuten, of tot ze zacht en zoet zijn geworden. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.

3

Snijd de bieslook, basilicum en bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de rest van de knoflook en de basilicum en bladpeterselie. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.

4

Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes. Bak de peultjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de puntpaprika en ui.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

6

Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout. Voeg de bieslook toe en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes hierop. Verdeel eventueel ook het overgebleven bakvet over de salade, voor extra smaak.