Skip to main content
Bulgur met kalkoenshoarma, radijs en verse koriander
Bulgur met kalkoenshoarma, radijs en verse koriander

Bulgur met kalkoenshoarma, radijs en verse koriander

De radijsjes wok je kort mee met de kalkoenshoarma.

3.3
(622)

Bulgur is een graanproduct dat vooral in de Arabische keuken wordt gebruikt. Bulgur is voor Arabische landen wat pasta voor Italië en rijst voor Azië is. Je maakt de bulgur deze keer samen met tomatenpuree en ui, waardoor het geheel lekker smeuïg wordt. Heb je nog citroen over? Besprenkel dan de bulgur met citroensap.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

100 g

Carotte

⅓ boîte(s)

Concentré de tomate

85 g

Boulgour

(Contient: Gluten Peut contenir : Soja)

110 g

Shoarma de dinde

1 pièce(s)

Tomate

4 pièce(s)

Radis

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de poulet

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories619 kcal
Énergie (kJ)2590 kJ
Graisses20 g
Graisses saturées7 g
Glucides81 g
Fibres alimentaires22 g
Protéines34 g

Ustensiles

Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de peen in plakjes.

Bereid de bulgur.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en tomatenpuree 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Roer tussendoor een keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen

Roerbak de peen en de kalkoenshoarma.
3

Verhit de overige olijfolie in een tweede wok of hapjespan met deksel en bak de peen, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de kalkoenshoarma toe en roerbak de kalkoenshoarma zonder deksel in 3 - 4 minuten bruin.

Snijd de radijs in dunne plakken.
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes, de radijs in dunne plakken en snijd of hak de koriander grof.

5

Roer de tomaat door de bulgur. Roer de radijs door de peen met kalkoenshoarma.

Garneer met de koriander.
6

Verdeel de bulgur en de kalkoenshoarma over de borden. Garneer met de koriander.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes