HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Met Avocado, Komkommer En Cranberry's
topBanner
Bulgur met avocado, komkommer en cranberry's

Bulgur met avocado, komkommer en cranberry's

met verse kruiden en geschaafde amandelen

Lees meer

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:CaloriebewustVeggieExtra groentePopulair
Allergenen:TarweGlutenNotenAmandelnotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

⅔ stuk(s)

Komkommer

150 gram

Bulgur

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

⅓ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

20 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Gedroogde veenbessen

(Kan bevattenPinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3055 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3055 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten18.4 g
Vetten36.45 g
waarvan verzadigd9.1 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten71.49 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers18.0 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels19.22 g
Vezels19.22 g
Eiwitten18.4 g
Eiwitten20.48 g
Zout2.1 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomatenblokjes, de komkommer, de wittewijnazijn en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg de ui toe aan de pan zonder olie en bak met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

4

Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Hak de peterselie grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas.

5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, geschaafde amandelen, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de rode peper. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.