HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgogi Biefstukreepjes Met Rijst En Zoetzure Groenten
topBanner
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei

Lees meer

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergenen:GlutenTarweSojaSesamzaadEiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

70 ml

Bulgogi saus

(BevatGluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad)

200 gram

Biefstukreepjes

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Komkommer

5 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Glutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Wittekool en wortel

⅓ tl

Chilivlokken

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2827 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels4 g
Eiwitten35 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg na 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water. Meng ondertussen in een kom de biefstukreepjes met de sesamolie en de sojasaus. Laat even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

2

Snijd de komkommer in plakken. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de wittekool en wortel in een kom met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.

3

Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de bulgogisaus, de chilivlokken en de biefstukpuntjes met marinade toe en roerbak 2 - 4 minuten.

4

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukpuntjes met de saus erover. Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord. Schep de wortel en wittekool ernaast. Leg de komkommerschijfjes erbij. Garneer met het zwarte sesamzaad.