HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Mangochutney Glazed Paneer
topBanner
Broodje mangochutney-glazed paneer

Broodje mangochutney-glazed paneer

met paprika, rode ui en knoflook-koriandermayonaise

Lees meer

Vandaag serveer je niet zomaar een broodje. Je belegt de baguette namelijk met paneer geglaceerd in mangochutney. Eet smakelijk!

Labels:VeggieNieuwKlimaatbewustInspiratie
Allergenen:GlutenTarweGerstRoggeMelk (inclusief lactose)MosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Biologische demi-baguette

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, RoggeKan bevattenSesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Noten)

200 gram

Paneer

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4372 kJ
Energie (kcal)1045 kcal
Energie (kJ)4372 kJ
Energie (kcal)1045 kcal
Vetten48.33 g
Vetten48.33 g
waarvan verzadigd18.6 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten106.56 g
Koolhydraten106.56 g
waarvan suikers19.6 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels14.19 g
Vezels14.19 g
Eiwitten41.16 g
Eiwitten41.16 g
Zout2.7 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander fijn. Snijd de paneer in plakjes van 1/2 cm dik.

Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg als laaste de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak de broodjes 6 - 8 minuten mee in de oven. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise, koriander en overige knoflook en per persoon: het sap van 1/2 limoenpartje en 1/2 tl water. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paneer toe, breng op smaak met zout en bak 1 - 2 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur, voeg de mangochutney toe en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan. Zorg dat alle paneerplakjes bedekt zijn met de chutney. Bak nog 1 - 2 minuten terwijl je de paneer regelmatig omdraait.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de paneer. De overige paneer kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

6

Snijd de broodjes open. Smeer de knoflook-koriandermayonaise er op. Beleg met de paneerplakjes. Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelpartjes ernaast.