HelloFresh
topBanner
Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

met sesam-komkommersalade en zoete-knoflooksaus

Lees meer

Wat maakt broccoli een supergroente? a) De grote hoeveelheid aan vitaminen (A, C en E), b) broccoli is zeer vezelrijk of c) deze groente zit vol ijzer. (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Allergenen:SesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

140 g

Witte langgraanrijst

200 g

Broccolirijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kipfilethaasje

1 stuks

Komkommer

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

10 g

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

1 tl

Honing

1 el

Wittewijn- of rijstazijn

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Kippenbouillon

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2962 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels2 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng de kokosmelk samen met 175 ml water per persoon en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.Pers de knoflook of snijd fijn.Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Kook de laatste 2 minuten ook de broccolirijst mee. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Proef goed en breng op smaak met zout.

2

Verhit 1 el boter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten.Voeg de honing en 1 el water per persoon toe aan de kipfilethaasjes en meng goed.Dek de pan af en bak nog 3 - 4 minuten zachtjes. Draai de kipfilethaasjes af en toe om.Haal het deksel van de pan en bak dan nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.Snijd de komkommer vervolgens in dunne halve maantjes.Maak in een saladekom een dressing van de sesamolie, het sesamzaad en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 witte balsamicoazijn (zie TIP).Meng de dressing met de komkommer en breng op smaak met peper en zout

4

Verdeel de kokos-broccolirijst over de borden.Schep de kipfilethaasjes en de honing-knoflooksaus hierop.Serveer de komkommersalade erbij.