Skip to main content
Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes
Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen

4.2
(92)

Nieuw ingrediënt in je box! Samen met Brandt & Levie introduceren we een nieuwe smaak varkensworst met aromatische currykruiden. Deze unieke combinatie geeft een kruidige, lichtzoete en hartige draai aan hun ambachtelijke worst.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met currykruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

100 gram

Sperziebonen

250 gram

Aardappelen

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Bloem

½ tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3614 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten49.8 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels18.1 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.4 g
Potassium1471.3 mg
Calcium119 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Pan
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Garde
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot en kook 12 - 15 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Worst bakken
3

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de worst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de wortel toe, verlaag het vuur naar middelmatig en dek de pan af. Bak 8 - 10 minuten en draai regelmatig om. Haal de worst uit de pan en houd apart. Voeg de knoflook en ui toe aan de wortel en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

Saus maken
4

Voeg het currypoeder toe en bak 1 minuut verder. Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuut. Meng vervolgens met een garde geleidelijk de bouillon erdoor. Wacht tot de bouillon volledig is opgenomen en roer dan de honing en de helft van de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg de worst terug in de pan en laat 2 - 3 minuten op laag vuur sudderen.

Aardappelen stampen
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klontje boter, de kaas, de overige mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de aardappelpuree, sperziebonen en worst op borden. Giet de currysaus erover en garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders