Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
75 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Rode ui
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Varkensworst met majoraan en knoflook
2 el
[Plantaardige] boter
30 ml
Water voor saus
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en zoete aardappel en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui en worst toe. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Blus daarna af met de zwarte balsamicoazijn en het water. Meng tot een saus. Zet het vuur laag en laat de saus indikken (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik wordt, of een klein beetje bloem als de saus te waterig is, en meng goed door.
Verhit 1/2 el boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de Siciliaanse kruiden 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.
Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el boter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stoemp. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stoemp over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stoemp. Leg de worst erop en giet de saus van ui erover.