Skip to main content
Hartige gehakt-groententaart

Hartige gehakt-groententaart

met uienchutney en sperziebonen

Chutney, afkomstig uit India, is er in vele soorten en kan zoet, zuur of pikant zijn. De uienchutney in dit gerecht, gemaakt van gekaramelliseerde uien, kruiden en azijn, heeft een zoete en pikante smaak.

Labels:
Extra groente
Familie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten
Ei
Mosterd
Selderij
Soja
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Tarwe)

150 gram

Sperziebonen

20 gram

Uienchutney

⅓ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ tl

Gemalen kurkuma

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Bevat: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

50 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3253 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten46.7 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten56.5 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels12.8 g
Eiwitten29 g
Zout2 g
Trans Fat0.5 g
Potassium587.8 mg
Calcium139 mg
Iron1.5 mg
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd vervolgens in dunne schijfjes.
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 4 - 5 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
Pie maken
2
  • Voeg de uienchutney, de kurkuma, het currypoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de vulling over een ovenschaal en bedek met het bladerdeeg.
  • Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin kleurt.
Sperziebonen koken
3
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Zet de sperziebonen net onder water in een pot en voeg een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken, of tot de boontjes beetgaar zijn.
  • Giet af en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pie over de borden.
  • Serveer met de sperziebonen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders