Skip to main content
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie

4.0
(280)

Merguez heeft zijn kleur, geur en smaak te danken aan de specifieke kruiden van de worst - paprika, chili, koriander, komijn, gember en nog veel meer!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Soja
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat: Mosterd, Soja, Selderij Kan bevatten: Gluten, Tarwe, Ei)

75 gram

Yoghurt op z'n Grieks

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Sjalot

65 gram

Babyspinazie

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3326 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten37.2 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels9.4 g
Eiwitten31 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de sjalot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de vadouvan, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot toe en bak 1 - 2 minuten.
Rijst koken
2
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
Worst bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak nog 2 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Haal de worstjes uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg aan dezelfde pan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.
Serveren
4
  • Snijd de munt fijn en meng in een kom met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de appel, komkommer, spinazie en worstjes erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurtsaus. 

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders