Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

met ei, peen en paddenstoelenmix

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Tarwe
Vis
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.52 stuk(s)

Ei

65 gram

Verse spaghetti

120 gram

Garnalen

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2465 kJ
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten49.6 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels7.6 g
Eiwitten36.6 g
Zout7.9 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse spaghetti en eieren. Snijd 1 bosui per persoon in schuine grove plakken en houd apart om later mee te garneren. Snijd de overige bosui in fijne ringen. Halveer de peen in de lengte. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf 2 linten per persoon van de peen en houd apart voor de garnering. Snijd de overige peen in dunne plakjes. Pel de knoflook.

Eieren en spaghetti koken
2

Kook 1 ei per persoon, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal de eieren uit de pan en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de verse spaghetti 4 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.

Bouillon maken
3

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een steelpan met deksel voor de bouillon. Voeg de vissaus, de helft van de woksaus met gember, de knoflook, peenplakjes, fijngesneden bosui en 2/3 bouillonblokje per persoon toe. Laat, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur tot serveren.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 4 - 6 minuten. Voeg de overige woksaus met gember toe en breng op smaak met peper. Laat 1 minuut inkoken. Haal vervolgens de paddenstoelen met de saus uit de pan en bewaar apart.

Garnalen paneren
5

Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in de grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de bloem toe aan een kom. Klop 1/2 ei per persoon los in een tweede kom. Meng in een derde kom de panko, 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix per persoon, peper en zout. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko tot deze volledig bedekt is met een laagje panko. Bak de garnalen 3 - 4 in minuten gaar en goudbruin in de grote koekenpan.

Serveren
6

Pel de gekookte eieren en halveer ze. Verdeel de noedels over diepe kommen. Schep wat van de bouillon met groenten over de noedels. Voeg de garnalen, de paddenstoelen en 1 ei per persoon toe. Garneer met de linten en de grofgesneden bosui. Besprenkel met de gomasio.