Skip to main content
Bowl met veggie ponzu 'gehakt' en frisse salade
Bowl met veggie ponzu 'gehakt' en frisse salade

Bowl met veggie ponzu 'gehakt' en frisse salade

met rijst, verse knoflook en pinda's

Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Labels:
Plantaardig
Nieuw ingrediënt
Caloriebewust
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Soja
Gerst
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Verse knoflook

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

80 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Soja, Gerst)

75 gram

Gesneden rode ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

15 gram

Ponzu

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Soja, Tarwe)

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ head

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Pikante rode saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2918 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten88.3 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels4.6 g
Eiwitten25.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Waterkoker
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker.
  • Voeg de basmatirijst en het water uit de waterkoker toe aan een pot met deksel. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. 
  • Snijd de verse knoflook in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de limoen en snijd in partjes.
Vegan gehakt bakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op hoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de verse knoflook en de gesneden rode ui toe en bak 1 minuut.
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak nog 2 minuten. 
  • Voeg 2 el water per persoon, de zoete Aziatische saus en de helft van de ponzu toe en bak 1 minuut mee.
  • Haal de pan van het vuur en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan. Voeg de verse kruiden en de limoenrasp naar smaak toe en meng door. Breng op smaak met sambal, peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Scheur de bladen van de botersla grof (zie Tip). Voeg de komkommer en botersla toe aan een saladekom en meng goed door.
  • Meng in een kleine kom het groene gedeelte van de verse knoflook met per persoon: 1 el suiker, 1 el wittewijnazijn, 1 el water en de overige ponzu. Meng goed.

Tip: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.

Serveren
4
  • Verdeel het vegan gehakt, de rijst en de salade over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de verse knoflookdressing en met de eventueel overige limoenpartjes.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Visduo

Visduo

met marinade op z'n Aziatisch
Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Modularity: Munt, Koriander en Thaise basilicum (10g)

Modularity: Munt, Koriander en Thaise basilicum (10g)

10 g | Menthe, coriandre et basilic thaï frais
Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui
Frisse salade

Frisse salade

met appel en komkommer
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

Met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Plat de riz aux crevettes à l’espagnole

Plat de riz aux crevettes à l’espagnole

Avec des olives, de la coriandre et du citron
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

Met vers citroengras en basilicum
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Limoencheesecake

Limoencheesecake

met speculaasbodem, rode besjes en wittechocoladevlokken
Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

Sticky aubergine met harissa en knapperige za'atar-pita

met krokante linzen, verse kruiden en salade met yoghurtdressing
Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met serundeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander
Normandische zeebaarsfilet met prei-roomsaus

Normandische zeebaarsfilet met prei-roomsaus

met pilav rijst en paddenstoelen
Vegetarisch bonenstoofpotje met rijst

Vegetarisch bonenstoofpotje met rijst

met boerenkool en sinaasappel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla