Gehaktballetjes met Thaise kruiden in satésaus
met sperziebonen, wortel en jasmijnrijst
De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat 'manis' zoet betekent in het Indonesisch?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Gesneden ajuin
150 gram
Jasmijnrijst
300 gram
Gesneden sperziebonen en wortelblokjes
6 bol(len)
Rundergehaktballetjes met Thaise kruiden
120 gram
Satésaus
(Bevat Pinda's, Soja, Gluten, Tarwe)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
2 stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af.
- Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, sperziebonen, wortel en 1 el water per persoon toe en stoof, afgedekt, 6 - 8 minuten.
- Voeg de knoflook en de ketjap toe en verhit het geheel nog 2 minuten zonder deksel (zie Tip).
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl sambal per persoon toe, of kies naar smaak voor meer of minder sambal. Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, voor de gezondheid van je huid, haar en nagels en voor een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
- Halveer ondertussen de rundergehaktballen.
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de gehaktballen 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Verwarm de satésaus in een steelpan op laag vuur. Roer goed door.
- Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten ernaast.
- Schep de rundergehaktballetjes en saus erbovenop.